Origami állatok - CD

Nyomtatóbarát változatPDF változat

50 figurát mutat be fotók, fázisrajzok, videók és nyomtatható képek formájában.

Origami állatok - CD
Játékkategória: 
origami
Szerző: 
ifj. Papp László
Média: 
könyv
Kiadási év: 
2003
Nyelv: 
magyar
Méret: 
CD-ROM
Ismertető: 

A kiadvány az ORIGAMI sorozat első része.
Az origami egy ősi japán művészet, mely papírhajtogatással foglalkozik. Elsajátításához a szokásosnál több kézügyességre és térérzékre van szükség, mely fiatal korban a legerősebb, majd ha nem használjuk, idővel fokozatosan eltompul. Ez az oka annak, hogy sokaknak problémát okoz a hajtogatás. További nehézséget okoz, hogy az origami könyvek csak fázisokat, esetleg leírást tartalmaznak, mely nem elég a hatékony hajtogatáshoz. Ez a CD azonban szakít a hagyományokkal, és az ősi művészetet ötvözi a modern multimédia nyújtotta lehetőségekkel.
A program 50 figura komplex leírását tartalmazza. Minden figurához tartozik egy-egy színes kép, fázisrajzok, teljes leírás és nyomtatható verzió. Azokhoz a figurákhoz, melyek alapfigurák, videó is párosul, mely még interaktívabbá teszi az eredményes hajtogatást.
A leghatékonyabb tanulás érdekében a figurákat nehézségi sorrend alapján tüntetjük fel, kezdve a legkönnyebbel, fokozatosan haladva a legnehezebb felé.
További dokumentációt találunk az origami történetéről, a hajtogatási fogásokról, tippekről. A program fontos részét képezi még a jelrendszer, mely részletesen tagolja a fázisrajzoknál használt speciális jeleket és ismerteti azok helyes értelmezését.
A kezelőfelület logikus felépítése nagyban segíti a navigációt, esztétikus, egyben modern megjelenése az ősi japán művészet hangulatát tükrözi. A programot minden korosztálynak ajánljuk, és kívánjuk, a legeredményesebb, legszórakoztatóbb hajtogatást!