Origami a Madách Színházban

Nyomtatóbarát változatPDF változat

Szerencsém volt (és persze jó ismerősöm), ezért sikerült megnéznem 2006 február 11-én este az Isten pénze című musical-t a Madách Színházban.
Az előadás nagyszerű volt! Még életemben nem tapsoltam ilyen sokat egy darab végén. A közönség újra és újra, fáradhatatlanul visszatapsolta a színészeket, akik újra és újra visszajöttek, hogy megköszönjék a tapsot.
Aki látta már az előadást, az biztosan tudja, hogy a végén Isten pénzéből a közönség is kap: a színészek a zsebükből előhúznak egy-egy köteg játékpénzt, és nagy igyekezettel próbálják a nézőtérre dobni. Azonban a papír ellenáll. Minél nagyobb lendülettel dobják, annál kevésbé hajlandó eltávolodni a színpad szélétől. A második sorban ülőknek néha még jutott, de a harmadik sort már nem érte el egyetlen pénzecske sem. ... Amikor Bob Crachit (Dunai Tamás) következett, a belső zsebéből elővett egy papírpénzből hajtogatott repülőt, és elegáns mozdulattal elindította. A közönség felmorajlott a nagyszerű megoldás varázsától! A papírrepülő pedig csak szállt, szállt, és a 15. sor környékén egy szerencsés néző kezében landolt...

Ez is egyfajta népszerűsítése az origaminak. :o)

Köszönet érte!

Játékkategória: 
origami
Szerző: 
Tuzy Ibolya
Beküldő: 
Tuzy Ibolya