Papírcsodák pályázat és kiállítás (2004.05.14)

Nyomtatóbarát változatPDF változat

Először 2000-ben hirdette meg a Szentesi Ifjúsági és Diák Önkormányzat origami pályázatát "Papírcsodák" címmel. Erre a megmérettetésre mindig szép pályaművek érkeztek, amik végül a gyermekkönyvtárt, a Magyartési Tábor Központot vagy a városi diák pincét díszítik.

Rendszeres, visszatérő pályázóink is vannak. Ezek közül meg kell említeni Balázs Barbara-Annát (Szent Erzsébet Kat. Ált. Iskola), valamint a Deák F. Ált. iskola két tanulóját: Pászti Ferencet és Pászti Dánielt. A Koszta J. Ált. Iskola, valamint a gróf Széchenyi István Ált. Iskola tanulóira a csoportos pályaművek a jellemzőek.

Ebben az évben új színt jelentettek a Damjanich utcai óvodából Rácz Diána valamint Gere Márton és Vecseri Bence pályaművei, valamint a Szivárvány Alapfokú Művészeti Iskola 4. évfolyamos tanulói Nagymágocsról. Ok Origami éjszakák", "Lepketánc" és "Csendélet rózsákkal" című műveikre kaptak különdíjat. Az alapfokú iskola különdíjasai: Balázs Attila, Bálint Andrea, Bozó Boglárka, Dovics Kitti, Kun Petra, Lucz Gábor, Lucz Márta, Maczelka Aletta, Molnár Anett, Szántó Adrienn, Tóth-Kovács Judit. Felkészíto tanáruk Dobóczki Józsefné.

A gróf Széchenyi István Ált. Iskola elso osztályából Bari Júlianna, Duka Anett, Dunai Gabriella, Haviarik József, Hidas Mária, Lakatos Máté, Sebok István, Szabó Adrienn, Tóth Sándor és Vérten Ibolya pályamunkáit csodálhattuk meg.

Felkészíto tanáruk Tihanyi Márta. A második osztályosokat Czibulya Anita tanárno készítette fel. A pályamuveket Bari Katalin, Hidas Erika, Horváth László, Kotvics-Varga Bence, Lakatos Románo, Rácz Izolda, Tercz Andrea, Varga Bianka és Varga Dzsenifer készítette. Kiemelte a zsuri az ünnepekre készített képeslapokat készíto tanulók muveit is, amiket Baranyi Gabriella, Bari Orsolya, Csáki Mónika, Kisalbert Nikoletta, Ramos Mária, Sajtós Beatrix és Szabó Mária készített.

A Koszta József Ált. iskola tanulóit Csorba Ildikó tanárno készítette fel. A második osztályos Nemes Bianka (Piheno katica), a harmadik osztályos László Nikolett (Pillangó a harangvirágon), Nemes Kitti, Rékasi Vanda és Vízvári Péter (Tengerparton), a negyedik osztályos Jáger Adél (Törpék az esoben), az ötödik osztályosok közül Bélteki Blanka, Bugyi Orsolya és Vas Vanda (Békakoncert a tavon), Vincze Renáta (Kutyák az óriások fáján) kapta a zsuri különdíját.

A hagyományoknak megfelelően, az eredményhirdetés után Vágvölgyi Zoltán segítségével a megjelentek apró tárgyakat hajtogattak. A kiállítást Koromné Seri Anikó ifjúsági referens nyitotta meg.

A nyertes műveket a gyermekkönyvtárban lehet megtekinteni.

Pataki Katalin
(forrás: http://www.szentesinfo.hu/boviz/szentesielet/2004/19_0514/nyito.htm#17)

Időpont: 
2004. március 1. 09.00 - 2004. május 14. 19.00
Rendezvény jellege: 
pályázat