Honlap (személy): Kricskovics Zsuzsanna honlapja

Nyomtatóbarát változatPDF változat

Kricskovics Zsuzsanna a Magyar Origami Kör megalapítója,
1988. Január 19-től 2006-ig a Magyar Origami Kör elnöke, 2006-tól tiszteletbeli elnöke.

Fontos szerepet töltött be az origami hazánkban történő népszerűsítésében, az origami iskolai oktatásban való felhasználásának előkészítésében, elterjesztésében.
1988 óta ő szerkesztette a Kör kiadványait - amiket évente 4-5-6-szor vehettek kézbe a körtagok -, emellett a csaknem három évfolyamot megért színes origami magazin, az Origami, a kéz csoda (Szalay Kiadó) főszerkesztője volt.

A legtöbbet publikáló magyar szerző, 1986 óta jelennek meg origami könyvei különböző hazai kiadóknál, 24 könyve jelent meg Magyarországon, ezek közül néhányat külföldön is kiadtak.
Rendszeresen jelenik meg origami-leírása a Dörmögő Dömötörben.

Többszáz modellje jelent meg külföldi origami könyvekben és gyűjteményekben, Franciaországban, Olaszországban az Editions ATLAS kiadásában, az MFPP kiadványaiban, az Egyesült Államokban Gay Merrill Gross, Margaret van Sicklen könyveiben, az OUSA kiadványaiban, Angliában az Usborn kiadónál, Hollandiában az ORISON és a MINORI kiadványaiban, ezenkívül Koreában, Japánban is.

Több mint 25 évig tanított Kecskeméten origamit alsótagozatosoknak rendszeres oktatás keretében 2007-ig.
Tagja volt a japán NOA, az Origami Tanteidan, az amerikai OUSA és WCOG, az olasz CDO, a spanyol Pajarita, a holland Orison, a nemzetközi ELFA egyesületeknek, 1986 óta folyamatosan tagja a brit BOS egyesületnek.

Weblapján főleg hajtogatás-leírások találhatók.

Játékkategória: 
origami
Szerkesztő: 
Kricskovics Zsuzsanna
Honlap nyelve: 
magyar
Kapcsolódó linkek a Játékházban: 
Kricskovics Zsuzsanna