Élménybeszámoló a lengyelországi origami találkozóról 2008 május 1-5.

Nyomtatóbarát változatPDF változat

Élménybeszámoló a lengyelországi origami találkozóról
Poreba, 2008 május 1-5.


Bár hivatalosan csak péntektől vasárnapig, azaz 2-4-ig tartott a találkozó, nekünk, akik résztvettünk a rendezvényen korábban kezdődött és később ért véget.
Szerencsére idén újabb tagokkal bővült az a magyar csapat, akik már tavaly is elutaztak Porebába, a Krakkótól kb. 40 km-re délre fekvő kis hegyi faluba. Így a Frim Balázs, Horváth Ágnes, Jilling Mária, Körmendiné Takács Zsuzsanna, Kricskovics Zsuzsanna, Tuzy Ibolya és Wogerné Sági Judit alkotta kis csapat kiegészült további 5 fővel: Ceglédi Julcsi, Nándori Tamás, Orient Enikő, Pelle János és Pelléné Szabó Éva kóstolt bele idén újoncként a lengyel találkozó hangulatába.
Kalandjaink 1-én kezdődtek, amikor össze kellett szedni a csapatot. Részben a Budapestet elkerülő út hiánya miatt, részben mert minden autóban utazott budapesti résztvevő, mindhárom autó áthaladt a fővároson is. Még a Hősök terére tartó felvonulókat is végignézhettük az autóból a majálisra érkezett XXI századi vurslikkal együtt, miközben próbáltunk a navigációs egység utasításainak megfelelően a következő találkozási ponthoz odatalálni. Végül siker koronázta próbálkozásainkat, és összeállt az utazók csapata. Az elveszettség érzését és a két sávon szemben közlekedő autók okozta sokkot Évi jóvoltából egy nagyszerű fasírt-ebéddel próbáltuk feldolgozni, majd útnak indultunk észak felé. Dunakeszin az első közönség-segítség igénybevételnél ugyan furcsán néztek ránk, hogy "csak" Lengyelországba kérünk útbaigazítást, de tudtak útbaigazítást adni!
Legközelebb csak Poreba előtt tudott egy csomó rövidebb utat a GPS-ünk, aminek következtében meglátogattunk egy szállodát, egy temetőt, és néhány mellékutcát, majd a templom melletti tisztelet-kitérő után egyenesen a szálláshelyre mentünk.
A szállás elkoglalását egy kisebb ünnepséggel tettük emlékezetessé (kaja-pia-nők), majd kértünk 2 fűtőtestet az időjárásra való tekintettel, hogy fölmelegedjünk. Másnap a reggelinél találkoztunk régi ismerőseinkkel, majd egy fakultatív kirándulás következett Krakkóba, hogy az először erre járók s lássák a várost. Közben Wojtek megnyitotta a találkozót, ahol idén Heinz Strobl és felesége voltak a díszvendégek.
Este tábortűz volt a program, ahol kolbászsütés és énekszó mellett átadtuk ajéndékainkat a résztvevőknek: egy Magyar Origami Kör emblémával gravírozott poharat, jóféle magyar pálinkákkal megtöltve (ez utóbbiból lehetett repetázni is)
Másnap belevetettük magunkat a hajtogatós programokba és megnéztük az alagsori kiállítást, ahol idén is nagyszerű alkotásokkal találkozhattunk.
Sajnos az időjárás nem igazán kedvezett a kinti programoknak, így a másnapi krakkói kirándulás ötletét el kellett vessük.
Hamar elérkezett a vasárnap, és a déli táborzárást követően minden lengyel résztvevő hazament. Wojtek meg is említette, mikor elbúcsúzott tőlünk, hogy a porebai lengyel origami találkozó innentől átváltozik porebai magyar origami találkozóvá.
Miután elintegettük őket próbáltuk összeszedni, hogy ki mit tanult, és ki mit szeretne még megtanulni. Így az utolső estét is aktívan töltöttük, bár a házinénire valő tekintettel éjfél körül befejeztük a munkát, és felmentünk a szállásunkra.
Másnap igen korán volt reggel, és a csomagok sem akartak maguktól becsomagolódni. Azért nagynehezen végül sikerült mindent bepréselnünk a csomagtartókba, bár mint itthon kiderült, néhány csomag nem találta el, melyik kocsival kellett volna utaznia, és azóta is keresik a gazdájukat.

Azt inkbb nem firtassuk, hogy a keddi napon ki milyen hatékonysággal vett részt a termelésben, de a fáradtságot rövidesen elfelejtjük. Maradnak azonban az élmények, amiket remélem a következő lengyelországi találkozón tovább bővíthetünk EGYÜTT!!!

Játékkategória: 
origami
Szerző: 
Tuzy Ibolya
Beküldő: 
Tuzy Ibolya