Krakkóban jártam

Nyomtatóbarát változatPDF változat
Krakkóban jártam

Krakkóban jártam

Mint sokan tudjátok, tavaly ősztől Lengyelországban dolgozom. Ha már itt vagyok, úgy döntöttem, fel is keresem lengyel barátainkat Krakkóban.
A Galíciai Origami Kör minden hónap második vasárnapján négytől hat óráig tartja tartja foglalkozásait a Krakkó északi részén található Dworek Białoprądnicki nevű parkban. Az összejövetelnek helyt adó, három épületből álló együttes eredetileg a krakkói királyi kancellár és püspök nyári rezidenciájának épült a 16. században, jelenleg kulturális központként üzemel.
Mint azt Wojtek elmondta, – ha jól emlékszem – Ela a szomszédban működő óvodában dolgozik, az ő segítségével találták ezt a hangulatos helyszínt.
Múlt héten jártam harmadik alkalommal náluk. Most is, mint mindig, egy téma köré szerveződött a foglalkozás, és egyvalaki oktatott. Hatszögekből, 'twist fold' alaphajtásból hajtogattunk.
A foglalkozásokon inkább geometriai modellekkel foglalkoznak, Bár Tomasz Siwak néha megtöri ezt az egyöntetűséget néhány saját modellel. A foglalkozás inkább egy workshop, vagyis mindenki egyszerre ugyanazt hajtogatja, és nem képződnek kis csoportok.
Ha valaki véletlenül a közelben csatangol ne hagyja ki!

Elérhetőségek:

Galíciai Origami Kör
www.origami.art.pl

A helyszín:
http://www.dworek.krakow.pl/
31-221 Kraków, ul. Papiernicza 2

A cikk letöltése képekkel: http://origami.homoludens.hu/sites/default/files/ori_20090109_krakko.pdf

Játékkategória: 
origami
Szerző: 
Nándori Tamás
Beküldő: 
Nándori Tamás
Illusztráció: 
Nándori Tamás
CsatolmányMéret
ori_20090109_krakko.pdf143.39 kB