Origami hétvége 2009. november 13-15. - beszámoló

Nyomtatóbarát változatPDF változat
Origami hétvége 2009. november 13-15. - beszámoló

Origami hétvége – Őcsény 2009 ősz

Ötödik alkalommal rendeztük meg az immár hagyományos origami hétvégénket a szokásos programokkal: kiállítás, pályázat, oktatás, hajtogatás. Most először egy új helyszínt próbáltunk ki, az őcsényi repteret, ahol mindet egy helyen megkaptunk: szállást, étkezést, külön termet.
Azt hiszem nagyon sikeres rendezvény volt, hiszen rekord létszámmal, 35 fővel ülhettünk asztalhoz.
A résztvevők által hozott alkotásokból nagyon szép karácsonyi hangulatú kiállítást rendeztünk be, amit színesített a szekszárdi origami versenyen készült alkotásokból készült tabló, valamint a Négy hajtás, kispajtás! című pályázatra érkezett alkotások csoportja.
A programban szombat délelőtt Zsebe József mutatta be a vizes és fóliás hajtogatás rejtelmeit az érdeklődőknek, délután pedig egy kicsit belekóstoltunk a tájegység népviseletébe Minorics Jánosné Juliska néni jóvoltából, aki a sárközi népviseletről és a régi szokásokról mesélt nekünk. Napközben Pelle Évi origami boltjában válogathattunk gyönyörű papírok és külföldi origami könyvek közül. Az estét origami vetélkedő színesítette. Vasárnap délelőtt tartottuk az origami pályázat díjkiosztó ünnepségét, majd ebéd után szomorúan mondtunk búcsút egymásnak: ismét nagyon rövid volt ez a 3 nap.
Találkozzunk tavasszal ugyanitt!

Képek a találkozóról: https://picasaweb.google.com/105572017099194774831/2009111315OrigamiHetv...

Játékkategória: 
origami
Kapcsolódó linkek a Játékházban: