Origami Találkozó Lengyelországban 2010 - élménybeszámoló

Nyomtatóbarát változatPDF változat
Origami Találkozó Lengyelországban 2010 - élménybeszámoló

Idén 50 résztvevővel rendezte meg a krakkói Origami Kör szokásos nemzetközi találkozóját. A két díszvendég Budai Pétert és Francesco Decio volt.
Pénteken este közös vacsorával kezdődött a program a Wieliczkai sóbánya közelében, ám a hivatalos megnyitóra csak szombaton délben került sor, amikor a szervezett foglalkozások kezdődtek.

Idén először nem Poreba, hanem Krakkó adott otthont a 3 napos rendezvénynek, amelyet vasárnap délelőtt a város lakói is meglátogathattak: megnézhették a kiállítást, amit a hagyományokhoz híven a találkozóra érkező vendégek munkáiból rögtönöztek a kiállítóteremben, és részt vehettek különböző origami foglalkozásokon, amit speciálisan a látogatóknak tartottak.

A rendezvény különlegessége volt az a foglalkozás is, amit külső helyszínen, a Club 1949 nevű cukrászdában tartottak, amelynek alaksorában az 1940-es években Krakkó építéséről készült dokumentumfilmet is megnézhették a résztvevők. Az ott töltött idő alatt készült origami virágokat, lovakat, és lovas körhintákat aztán elosztogatták a járókelőknek, akik nagy örömmel fogadták az ajándékokat.

Az idő gyorsan eltelt, de reméljük jövőre újra találkozhatunk lengyel barátainkkal.

Képek az eseményről: http://picasaweb.google.hu/origamisok/20100501LengyelorszagKrakko#

Játékkategória: 
origami