Forradalmian új módszert talált ki a két pedagógus: Origami a betűtanításban

Nyomtatóbarát változatPDF változat
Forradalmian új módszert talált ki a két pedagógus: Origami a betűtanításban

Borosné Ring Mária és Lisztmajerné Fritz Mariann szerint az origami, azaz papírhajtogatást sokban segíti a betűvetés elsajátítását. Megmozgatja a fantáziát, segíti az óvoda és iskola közötti átmenetet, az irányok megismerését, a finom motorika fejlesztését.

Gyorsan hoz sikerélményt, az elkészült alkotást bábozásra és annak segítségével szövegalkotásra is fel lehet használni. A két pedagógus elmondta, arról van tudomásuk, hogy a matematika oktatásban használják, arról viszont nincs, hogy alkalmaznák magyarórákon. Miután saját tapasztalataik szerint hasznos a módszer, elkészítettek egy tanári kézikönyvet, illetve a gyerekek számára egy munkafüzetet.

Minden betűhöz egy-egy saját ötlet alapján egyszerűen, gyorsan meghajtogatható modell tartozik. Ezek leírását is tartalmazza a könyv, ami az Origamis ABC címet kapta. Hogy kiadják-e a könyvet és munkafüzetet, még nem tudni, a tárgyalást egy kiadóval már megkezdték. A módszer elterjedését segítheti, hogy a II. Rákóczi iskola többek között ezzel csatlakozott az oktatási intézmények közötti egymástól tanulást segítő referenciaintézmény programba.

Forrás: http://www.teol.hu/tolna/kozelet/forradalmian-uj-modszert-talalt-ki-a-ke...


Hír a Magyar Televízióban: http://videotar.mtv.hu/Videok/2011/01/25/06/Hirado_2011_januar_25_5_55.aspx a 15. perctől.

Játékkategória: 
origami
Kapcsolódó linkek a Játékházban: 
CsatolmányMéret
ori_origamiabc_01.jpg38.97 kB