Origami hétvége 2011 november - Medina - beszámoló

Nyomtatóbarát változatPDF változat
Origami hétvége 2011 november - Medina - beszámoló

Családias hangulatban, kicsit fázósan telt a 2011 év utolsó origami hétvégéje Medinán.
Pénteken délelőtt már gyülekeztek a vendégek, este pedig már majdnem mindenki megérkezett, amikor asztalhoz ültünk a Kovács Györgyi által készített kakasdi disznótoros vacsora elfogyasztásához. A lelkesedés az asztalok felét papírral töltötte meg, de azért szorítottunk helyet a tányéroknak is.
Az új helyszín adta lehetőségeket kihasználva magunk készítettük a reggelit és vacsorát, és a faluból jött nénik főzték az ebédet, amit egyhangúan nagyon finomnak talált a társaság. Mivel a szállás közvetlenül az emeleten volt, így az esti fürdés után is újra be lehetett kapcsolódni a hajtogatásba.
Szombaton a székesfehérvári csapattal kibővülve dúlt a tesszaláció hajtogatás, miközben egy másik asztalnál ajándék csomagolási ötleteket osztott meg velünk többek között Dobóczkiné Zsuzsa. Heidtné Ágota egy csomó teatasakos és fűzött karácsonyfadíszt tanított, de volt állat és virág hajtogatás is, így mindenki megtalálhatta a kedvére való modelleket.
Dálután sétára csalogatott minket a ragyogó napsütés, így meglátogattuk a helytörténeti kiállítást, ahol Konrád László, helytörténeti kutató mutatta be a kiállított tárgyakat, és egy helyi csuhé-szalmadísz készítőt, Göttlinger Zoltánt. A gyönyörű alkotások láttán aztán mindenkinek eszébe jutott a papír, így visszaindultunk, hogy minél többet tudjunk együtt hajtogatni.
A vasárnapi ebédnél már a szalvétából is modellek készültek, amik aztán szépen bevándoroltak a dobozokba, hogy emlékbe vigyék a hétvége hangulatát.
Köszönet a résztvevőknek, segítőknek és szervezőknek!
TI

Képek az eseményről...

Cikk az eseményről a Szekszárdi Vasárnap című újságban

Játékkategória: 
origami
Kapcsolódó linkek a Játékházban: 
CsatolmányMéret
cik_20111120_medina.jpg234.17 kB