Az origami világa Szekszárdon

Nyomtatóbarát változatPDF változat
Az origami világa Szekszárdon

A Szekszárdi Origami Baráti Kört 1996-ban alapították a hajtogatás művészete iránt érdeklődő helyi és környékbéli emberek. Jilling Mária több mint 10 éven át volt a kör vezetője és aktív résztvevője, szervezője a rendezvényeknek. Munkássága alatt először szervezett Magyarországon origami pályázatot, majd ebből kiállításokat. Origami tanfolyamot akkreditáltatott, hétvégi összejöveteleket és origami alkotótáborokat szervezett. Igazi pedagógusként nem csak saját örömére hajtogatott, hanem tudását megosztotta társaival, diákokkal és pedagógusokkal egyaránt.

A Szekszárdi Origami Baráti Kör tagjai a városi rendezvényeken, gyereknapokon is rendszeres résztvevők voltak, emelve ezzel a programok színvonalát. A művelődési ház átépítésekor megszűnt a kör állandó székhelye, az origami hétvégék, kiállítások terei. Ez időtájban szűnt meg az aktív munkássága is a körnek.

A mostani kiállítás célja - a megemlékezés mellett -, hogy segítsen és lehetőséget teremtsen a hajtogatás művészete iránt érdeklődőknek újra összefogni, és egy új társaságot, egy újabb baráti kört létrehozni, ahol az origami tovább élhet, és ahol a tudást átadhatják a helyi érdeklődőknek.

A kiállításon Jilling Mária, Kovács Györgyi, Tuzy Ibolya, Zsebe József és a Magyar Origami Kör tagjai által készített hajtogatások lesznek láthatóak.

A kiállítás helyszíne:
Babits Mihály Kulturális Központ, mozi előtér
7100 Szekszárd, Szent István tér 10.

A megnyitó időpontja:
2018. október 30. 17:00

A kiállítást megnyitja:
Wogerné Sági Judit, a Magyar Origami Kör vezetője

Közreműködik:
Süle Viktória, versmondó

Információk:
A kiállítás a Magyar Origami Kör beleegyezésével és támogatásával készül Joó Balázs szervezésében. Köszönet érte a Babits Mihály Kulturális Központnak és a Wosinsky Mór Megyei Múzeumnak.
A megnyitón a résztvevők, hozzáértők segítségével különböző formákat, figurákat hajtogathatnak.
A kiállítás megtekinthető 2018. november 29-ig az intézmény nyitvatartási idejében.(Az érdeklődésre való tekintettel meghosszabbítva!)

Forrás:https://www.szekszardagora.hu/program/az-origami-vilaga-szekszardon-avagy-volt-egyszer-egy-szekszardi-origami-barati-kor-origami

Időpont: 
2018. október 30. 17.00 - 2018. november 29. 20.00
Rendezvény jellege: 
kiállítás