Beszámoló a 11. Prágai Nemzetközi Origami Találkozóról

Nyomtatóbarát változatPDF változat
Beszámoló a 11. Prágai Nemzetközi Origami Találkozóról

Rendszeresen kapunk meghívót Prágából, az ottani origami találkozóra, ezért felkerekedtem, hogy megnézzem, mit hogy csinálnak Katkáék. Mint elmesélte ,ez volt az első alkalom, hogy egy prágai iskolát kértek és kaptak meg a hétvége megrendezésére, ami nagyon bevált, hiszen volt terem bőven, el lehet különíteni az órákat, a folyosón is, teremben is lehetett kiállítást berendezni. Mivel Prága bővelkedik szállás és étkezési lehetőségekben, így a szervezők csak a találkozót szervezték, mindenki olyan szállást és étkezést választott magának önállóan, amilyet akart.
Én sajnos csak a vasárnapi napon tudtam részt venni, de ez is elég volt ahhoz, hogy magával ragadjon a hangulat. Nem voltunk túl sokan, kb 50 fő, így volt idő mindenkivel beszélni a szünetekben. 3 helyszínen folyt párhuzamosan a munka, és bőven volt hely szabad hajtogatásra is, ha egyik óra témája sem kötött le valakit. A díszvendégek David Brill (UK) és Dáša Ševerová (Slovakia/Switzerland) nagyon sok jó modellel és módszertani ötlettel ajándékozták meg a résztvevőket.
Örömmel láttam, hogy lengyel barátaink is részt vettek a találkozón, Katka elmondása szerint 3 éve rendszeresen jönnek, szóval igazán nemzetközi volt a rendezvény. Az is tetszett, hogy a foglalkozások nyelve mindenhol angol volt, így nem kellett fordítást kérni senkitől, az "alap origami angolt" hamar megtanulta mindenki. :)
Remélem jövőre is résztvevője lehetek a találkozónak, és bíztatok mindenkit arra, hogy egy hosszú hétvégi programmal egybekötve nézze meg ezt a csodálatos várost!

Képek a találkozóról:
https://photos.app.goo.gl/og9HHYCrKBktXWKb7

Játékkategória: 
origami