Gulyás Anikó



Gulyás Anikó vagyok, születtem a múlt században.... 25 évig voltam óvodapedagógus 7 évig voltam múzeumpedagógus 2013 óta pedig közlekedéspedagógus vagyok.

1981-ben, óvónőként érettségiztem, majd diplomát először, a Budapesti Tanítóképző Főiskola Óvónői szakán szereztem, miközben vígan dolgoztam az Orion tv üzemi óvodájában. Második diplomámat az ELTE Neveléstudományi Tanszék Múzeumpedagógiai Szakán kaptam 2001-ben. 2007-ben pedig múzeumpedagógiai szakvizsgát szereztem az ELTE Pedagógia Pszichológia Szakán.

1987-ben, Orsolya Lilla nevű gyermekem születése után, volt időm a virágkötészeti szakot elvégeznem egy mezőgazdasági szakiskolában. Még mindig elég időm volt ahhoz, hogy újabb tanulmányokba fogjak, akkor végeztem el az Országos Pedagógiai Intézet által szervezett Játszóház vezetői tanfolyamot, ahol már a kedvenc témám az origami volt, dolgozatomat is ebből írtam.

Később egy tánciskolában táncpartneremként megismertem Dombi Sanyit, aki az egyik óra végén megkérdezte tőlem nincs-e kedvem daru-madarakat hajtogatni egy országos felhívásra. Akkor épp évfordulója volt a japán hirosimai atomtámadásnak, amire az origamit kedvelő emberek küldték darukoszorúikat a világ minden pontjáról.

Aztán „megfertőződtem” „beoltódtam” és így az origamit kedvelők táborában találtam magam. Kerestem azokat a helyeket (akkor még igen kevés volt), ahol sok vagy kevés ember találkozik és végtelenségig origamizik. Egy ilyen alkalommal találkoztam a Magyar Origami Körrel, aminek ott helyben a tagja is akartam lenni és lettem is.

Cserébe megkaptam az addig megjelent kis füzeteket, amit addig forgattam, míg mindent meg nem hajtogattam belőle és még… és még… hajtogattam volna, de már nem volt mit. Szerencsémre eljött számomra az első országos origami találkozó ideje Kecskeméten, ahol „3éjjel 3nap, nem elég az ujjamnak” belevethettem magam az origami örömeibe.

Ott jöttünk rá arra Torbavecz Csilla barátnőmmel, - Ő volt az, akivel rengeteget hajtogattunk együtt, akinek már akkor gazdag origami könyvtára volt- hogy mi itthon is többet szeretnénk együtt origamizni, mint évente 3 napot. Nagy lelkesedéssel meg is alapítottuk a Budapesti Origami Clubot, azaz Ő fáradhatatlanul szervezte azokat az embereket Budapesten, akik ezzel a fantasztikus „őrültséggel” szeretnék a szabad idejüket eltölteni. Én felajánlottam az akkori munkahelyemet (Magyar Tudományos Akadémia oviját), ahova nagyon sok origamizni szerető ember „kényelmesen” elfért az apró gyerekszékeken.

Azóta is többed magammal működtetem ezt a kis klubot, és havi szinten tartjuk a kapcsolatot az ország több origami körével, hiszen mindig találunk valami közös hajtogatni valót.


Rövid bemutatkozás

Az Origami Klub vezetőjeként szeretettel várok klubunkba minden érdeklődőt.

Játékterület origami
Születési idő
Valódi vezetéknév Gulyás
Valódi keresztnév Anikó
E-mail anokina@gmail.com
Telefonszám +36 30 505 0383
Irányítószám
Település Budapest
Utca, házszám
Ország Hungary
Játékos témájú honlapod Gulyás Anikó: Origami iskola...
Játékszervezeti tagságaid Budapesti Origami Club , Magyar Origami Kör
Utolsó módosítás 2022. október 13., csütörtök 06.53



Kapcsolódások


Cím Típus Szerep
Gulyás Anikó: Origami iskola...Honlapok, linkekszerkesztő
Egy rózsa történeteCikkek, érdekességekbeküldő
Budapesti Origami ClubSzervezetekvezető
Mesék origamivalKiadványokszerző
Egy rózsa történeteCikkek, érdekességekszerző
Gulyás Anikó modelljeiKépszerző
Origami mesékkelKiadványokszerző
Mesék origamivalKiadványokszerző
Kiállítás a Közlekedési MúzeumbanRendezvények, pályázatokközreműködő
A életre keltett papír - kiállításRendezvények, pályázatokközreműködő
Gulyás AnikóSzemélyfeltöltő