MiMi az ezerlábú 2003-ban

Nyomtatóbarát változatPDF változat
MiMi az ezerlábú 2003-ban

Százlábú Guinness-rekord

(Napló 2003. május 26., viri)

Több mint 53 ezer pár lábbal araszolhat az a százlábú, amelyet az állatkertnél állítottak össze hazánk origamisai H. Vass Ildikó veszprémi hajtogatóművész vezetésével tegnap a gyermeknapi hagyományos ünneplésen.

Azt egyelőre még nem tudni, Guinness-rekorddá nyilvánítják-e a páratlan teljesítményt.

H. Vass Ildikó ötlete alapján született meg a majd három kilométer hosszú papír százlábú.A veszprémiek felhívására az ország minden tájékáról érkeztek lábak, ki postán, ki személyesen hozta el a műveket. A teremtmény csülkeit egyébként bárki meghajtogathatta egy bizonyos séma alapján. A legtöbb végtagot egy szekszárdi hölgy készítette, hatezernél is többet hajtogatott. De ezenkívül érkeztek tappancsok többek között Isaszegről, Mezőtúrról, Szegedről, Kazincbarcikáról is.

A százlábúra végül több mint 53 ezer lábacska került fel, így a hüllőháztól a Gulya-dombig masírozott. Azt egyelőre nem tudni, hogy az origamisok bekerülnek-e a világrekordok könyvébe, ugyanis eddig nincs ehhez hasonló produkció a Guinness-csúcsok között. A tervek szerint azonban a hajtogatás magyar bajnokai nem adják fel, másfél év múlva újra próbálkoznak, akkor már százezer lábig meg sem állnak.

Több mint 53 ezer pár lábbal araszol a veszprémi állatkertben összerakott százlábú Fotó: Áfrány

Játékkategória: 
origami