Tájékoztató a Magyar Origami Körről

Nyomtatóbarát változatPDF változat
Tájékoztató a Magyar Origami Körről

Tájékoztató a Magyar Origami Körről

A Kör elődje 1988-ban alakult Kecskeméten, a Szórakaténusz Játékmúzeumban.
1993 óta önálló egyesületként folytatja tevékenységét.

A Magyar Origami Kör hivatalos adatai:

Székhely: 1025 Budapest, Cseppkő u. 39.
Képviselő: Villányiné Simén Mariann
Email: mariann.villanyi@budavital.hu
Tel: +36-20-941-62-69
Honlap: www.ori-gami.hu
( 2008.április 2.-ig: www.origamisok.hu)
Bankszámla szám: 11732002-20088002 (OTP)
Adószám: 18342152-1-41 (Köszönjük az 1%-os felajánlásokat!)

Ki lehet tag?

Örömmel vesszük új érdeklődők jelentkezését. Bárki, aki csak most ismerkedik a hajtogatással és szeretné megtanulni az alapokat vagy továbbfejleszteni tudását, segítségre talál közöttünk. Várjuk tagjaink közé azokat is, akik már szívesen hajtogatnak és szeretnének még több modellt megismerni, hajtogatást tanítani, saját ötleteiket másokkal megismertetni.
Magánszemélyeken kívül óvodák, iskolák, művelődési intézmények és cégek jelentkezését is várjuk.

Mit nyújt tagjainak a Kör?

1/ Évente 4 saját kiadású magazint, új modellekkel, leírásokkal, információkkal
2/ Kölcsönkönyvtár használati lehetőségét
3/ Kedvezményes részvételi lehetőséget az évenként megrendezésre kerülő nyári országos és nemzetközi találkozón (intézmények esetében 1 fő részére)
4/ Az aktuális tagok számára elérhető rendszeres belső információkat a hazai és nemzetközi origami életről a honlapon keresztül. A legfrissebb információkat a levelező listánkra regisztrált érdeklődők kaphatják meg.

Mennyi a tagdíj és hogy lehet fizetni?

2010-ben 4.500 Ft/naptári év (Az aktuális tagdíj összegéről mindig a Közgyűlés dönt.)

A tagdíjat leggyorsabban és legkönnyebben átutalással (lásd a fenti számlaszámot) vagy csekken lehet befizetni. A csekket az érdeklődőknek az első információkkal együtt küldjük el. Nagyon fontos, hogy a csekken a név és a cím pontosan olvasható legyen!

A belépéssel, tagsággal, tagdíjbefizetéssel, régebbi Kör-kiadványok megrendelésével kapcsolatban információt a Kör titkárától kaphatnak:

Ancsa Molnár Dóra titkár,
06-20-919-73-76
Email: dorigami8@gmail.com,
Cím: 1031. Budapest, Nánási út 12.

A Kör kiadványai

Évente 4 magazint ad ki a Kör, melyeket tagjaink a tagdíj fejében postán kapnak meg. Év közbeni befizetéskor természetesen elküldjük az adott évben már megjelent kiadványokat is. A magazinokban sok, könnyen elkészíthető modell hajtogatás-leírása található, cikkek és hasznos információk mellett. Azok is találnak benne érdekességeket, akik a bonyolultabb modelleket kedvelik.

Lehetőség van arra, hogy a régebbi magazinokat visszamenőleg is megvásárolják az alábbi összegek befizetése ellenében: a 2007-2008 . évi példányok 600 Ft/db (+utánvétes postázási költség) áron, az ezeknél régebbi kiadványokat 300 Ft/db (+ utánvétes postázási költség) áron lehet megrendelni, melyet a pénz beérkezése után postázunk. A Körnek 1993 óta jelennek meg rendszeresen, átlagban negyedévente, kiadványai. Az alábbi közvetlen linken láthatók az eddig megjelent magazinok borítói: http://origamisok.hu/kiadvany/kormagazinok.htm
Visszamenőleges befizetésnél a csekken feltétlen fel kell tűntetni, hogy mely évre/számra vonatkozik és fontos, hogy a befizető neve és címe pontosan olvasható legyen.

Kölcsönkönyvtár

Az aktuális év tagdíjának befizetése után tagjaink kölcsönözhetnek levelező könyvtárunkból. Új tagjaink először jelentkezzenek könyvtárosunknál:

Magyar Origami Kör Könyvtára
6622 Nagymágocs, Vörösmarty u. 21.
Könyvtáros: Dobóczki Józsefné
Email: dobzsu@freemail.hu

Az első kölcsönzés alkalmából könyvtárosunk megküldi a könyvtárhasználathoz kapcsolódó legfontosabb információkat és kérésre a könyvlistát is. A lista rövid tartalmi ismertetőt nyújt és a hajtogatások nehézségi foka szerint is megkönnyíti a választást. A listáról kiválaszthatnak több könyvet, melyek sorszámát kell a könyvtárosnak megadni, aki postázza a kért könyveket. A kölcsönzési idő 2 hét. A visszaküldött könyv mellé annyi postabélyeget kell csomagolni, amennyivel a könyvtáros feladta. A Kör a könyvtár használatának lehetőségét és állományának bővítését biztosítja, de a postaköltség a kölcsönzőt terheli.
A legtöbb mű egy példányban szerepel a könyvtárban és a népszerűbb kiadványokra többen is várnak. Célszerű ezért több címet is megjelölni, türelmesen várni és könyveket a határidőn belül visszaküldeni, hogy mások is hozzájuthassanak.

Nyári országos és nemzetközi találkozó

Az év során tagjainkkal a kapcsolatot levelezés útján tartjuk. Személyes találkozásra a háromnapos Országos és Nemzetközi Origami Találkozón van lehetőség, melyet minden év augusztusában tartunk. Ezen aktuális tagjaink kedvezményes díjért vehetnek részt, de érdeklődőket is szívesen fogadunk. Itt mód nyílik hosszú hajtogatásokra, külföldi könyvek, papírok, kellékek vásárlására, ismerkedésre, tanításra, tanulásra. A foglalkozásokat részben neves külföldi origamisok, részben a Kör gyakorlott oktatói vezetik.

MINDENKIT SZERETETTEL VÁRUNK A MAGYAR ORIGAMI KÖRBE!

Játékkategória: 
origami
Beküldő: 
Villányi Mariann