Origami világnapok: október 24 - november 11.

Nyomtatóbarát változatPDF változat
Origami világnapok: október 24 - november 11.

Origami világnapok: október 24. - november 11.

Íme egy alkalom, hogy az emberek összefogjanak világszerte, és bemutassák mindenkinek ezt a kultúrát, a népeket összefogó művészetet.

Hogy miért éppen ezek a dátumok?
október 24: Mert ezen a napon született Lillian Oppenheimer, az Angol Origami Szövetség (BOS) és az Amerikai Origami Szövetség (OrigamiUSA) alapítója, aki világszerte népszerűsítette az origamit.
november 11: Mert ezen a napon ünneplik Japánban az origami napját.

Az Origami világnapok honlapját az OrigamiUSA működteti. Itt gyűjtik az ünnephez kapcsolódó rendezvényeket, ötleteket, és kérik, hogy minél többen kapcsolódjanak be a megemlékezésbe akár egy ünnepi esemény szervezésével világszerte.

Nem kell nagy dolog az ünnepléshez. Ha ezeken a napokon egy origami kitűzőt viselünk, vagy egy origamival készített ékszert, esetleg az asztalunkra helyezünk egy origami figurát, vagy ismerőseinknek készítünk néhány aprócska modellt, ezzel már nagyon sokat teszünk azért, hogy ezeket a napokat népszerűsítsük, vagy akár csak egyszerűen megünnepeljük. Ha pedig lehetőségünk van egy foglalkozás megtartására vagy kiállítás szervezésére ezzel kapcsolatban, akkor ne késlekedjünk, hanem próbáljuk meg átadni az origami szellemiségét embertársainknak.

Jó hajtogatást egész évre!

Szórólap minta

Játékkategória: 
origami
CsatolmányMéret
ori_2010_ovn_felhivas.doc25 kB
ori_vilagnap_szorolap.doc234.5 kB