Szekszárdi origami hétvége 2008.11.14-16 - beszámoló

Nyomtatóbarát változatPDF változat
Szekszárdi origami hétvége 2008.11.14-16 - beszámoló

A Szekszárdi Origami Baráti Kör idén ősszel 3. alkalommal rendezte meg 2008.11.14-16-ig az origami hétvégét. A Rózsa kollégiumban már ismerősként fogadták a résztvevőket, akik az ország minden tájáról érkeztek. Kb 20-an voltunk, így családias légkörben telt a találkozó.

Péntek este az érkezők kiállítási anyaga kápráztatta el a megjelenteket, így máris megvolt a téma, hogy mit hajtogassunk aznap este: Ácsné Dóczi Éva az átlagosan 36-50 kusudama elemből álló babáját tanította meg az érdeklődőknek.

Szombaton délelőt Heidtné Fenyvesi Ágota a gyöngyékszer készítés fortélyaiba avatott be minket, amihez kedvcsinálónak az eddig elkészült (és még gazdátlan) nyakláncait és karkötőit is elhozta bemutatni.
Az ebédhez egy frissítő sétával jutottunk el, hogy utána teli pocakkal folytathassuk a munkát. A délután hamar elröppent.

Este az "Ünnepi ruhák és kiegészítőik" pályázat eredményhirdetése következett. A díjazottak és alkotáaik:
1. helyezés: Váradiné Szilágyi Zsuzsanna - Kobakina (Kobaknak, a Kegykeméti Origami BAráti Kör kabalájának a párja)
2. helyezés: Möhöly Magdolna - Pláza részlet
3. helyezés: Ácsné Dóczi Éva - Erzsébet
A nyerteseknek ezúton is gratulálunk!

Az eredményhirdetést követően egy kis origamis vetélkedőn mérhették össze magukat a résztvevők, akik 3 csapatba tömörültek. A csapatok először is nevet választottak maguknak, így az Asztalvég, a 4B, és a Fürge Fingers csapat szállt a ringbe.
A versenyszámok között szerepelt a békák távolugrása, egymás háta mögötti madár hajtogatás, páros hajtogatás jobb és bal kézzel, hátunk mögötti hajó hajtogatás, és a legkisebb madarak versenye. Az összesítésben holtverseny alakult ki a csapatok között, így mindenki megkapta az alma jutalmat.

Vasárnap sajnos haza kellett indulni, de azért délután 3-ig még hajtogathattak a résztvevők.

Azt hiszem sikerült ismét mindenkinek kikapcsolódnia, feltöltődnie ezen a hétvégén, és a legközelebbi találkozóig elég élményt gyűjteni az alkotáshoz.

Köszönjük a részvevőknek hogy eljöttek, találkozzunk tavasszal is.

Tuzy Ibolya

Képek a rendezvényről: http://origami.homoludens.hu/fenykep-album/origami-hetvege-kepei-szeksza...

Játékkategória: 
origami
Szerző: 
Tuzy Ibolya
Beküldő: 
Tuzy Ibolya