Az origami csodálatos világa - vándorkiállítás

Nyomtatóbarát változatPDF változat

A Magyar Origami Kör 2013-ban ünnepelte megalakulásának 25. évfordulóját. Ez remek alkalmat teremtett egy olyan vándorkiállítást elindítására, mely bemutatja a papírhajtogatás értékeit.

A Magyar Origami Kör 1988-ban alakult meg Kecskeméten Kricskovics Zsuzsanna vezetésével. A kör célja akkoriban az volt, hogy minél több emberrel megismertesse az origamit, elsajátítassa a tanítókkal, óvónőkkel, szülőkkel az alapokat, hogy aztán ők továbbadhassák tudásukat.
Az elmúlt 25 évben nem csak a pedagógiában, tanításban, rehabilitációban nyerte el megfelelő helyét a hajtogatás, hanem kialakult egy művészeti alkotásokat létrehozó csoport is, megalakult a Magyar Origami Kör művészeti szekciója. Célunk kibővült azzal, hogy kiállításainkat művészeti alkotásnak értékelje a köztudat.

AZ ORIGAMI CSODÁLATOS VILÁGA vándorkiállítás bepillantást enged a papírhajtogatás sokszínűségébe. A látogatók megismerkedhetnek az origami rövid történetével, a ghian-zhi technikával, a kuszudamákkal, a tesszalációval, a papírfajtákkal. Bemutatkoznak a művészeti szekció tagjai, különleges kartonhajtogatásokkal, vizes-technikával és fémhajtással.

Aktuális helyszínek és időpontok...

További részletek...

Játékkategória: 
origami