Sárkány Legenda: Pécsi Origami Kör kiállítása

Nyomtatóbarát változatPDF változat
Sárkány Legenda: Pécsi Origami Kör kiállítása

"Mátra alján, falu szélén" - Így kezdődik egy jól ismert mese, amely akár egy sárkányról is szólhatna. Aki ellátogat 2010 augusztus 7 és 30 között Pécsre a Tettyei Mésztufa-barlangba, az megtudhatja, hogy mi az igazság ebből a feltételezésből, a szervezők hogyan álmodták újra a legendát.
A Pécsi Origami Kör kiállításának megnyitója 2010 augusztus 7-én délután 5 órakor lesz, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várnak.

A Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa programév rendezvénye a Nemzetközi és Országos Origami Találkozó. A találkozó fontos eleme a Pécsi Origami Kör kiállítása, mely a Tettyei Mésztufa barlangban augusztus folyamán tekinthető meg.
A kiállítás alapötletét a már ott „lakó” sárkány adta. A barlangban megjelennek a Pécsi Origami Kör tagjai által írt „Sárkány legenda” szereplői: a falak bemélyedéseiben apró élőlények, csillagok, boszorkányok, kis rókák, denevérek láthatók – egytől egyig a papírhajtogatás művészetének csodái. A bemutató különlegessége a 2005-ben készült óriás sárkány, valamint Pelle János idén megszületett mini sárkány-sorozata, és Somoskői Zsuzsanna tesszalációja.

A kiállítás a barlangi belépő megváltásával tekinthető meg.

Képek a kiállításról a Pécsi Origami Kör 2010 évi találkozójának fényképei között található.

Időpont: 
2010. augusztus 7. 17.00 - 2010. augusztus 30. 16.00
Helyszín: 
Tettye Barlang
Szervező(k): 
Pécsi Origami Kör
Kiállító: 
Pécsi Origami Kör
Rendezvény jellege: 
kiállítás

Hozzászólások

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.
Györgyi képe

Kérés !!!!!

Legyetek oly kedvesek és ügyesek, és mellékeljétek az átírt mesét is !!!
Ezúton is gratula a szerzőnek /szerzőknek !!!

Üdv: Györgyi

Válasz

A szöveg fényképezve megtalálható a kiállításról készült fotók között: http://picasaweb.google.com/origamisok/20100807OrigamiFesztivalSarkanyLe...
Jó olvasgatást!