A életre keltett papír - kiállítás

Nyomtatóbarát változatPDF változat
A életre keltett papír - kiállítás

Kedves Origamis Barátaim!

Szeretettel várlak Benneteket Dömötör László (Ákos barátja és művésztársa) által szervezett HORN ÁKOS emlékkiállítás megnyitójára 2015. április 2. 17 óra 30 perckor a Fővárosi Állat és Növénykert újonnan megnyitott részébe. Bejárat a millenniumi körhintánál található kapun át.

A kiállítás résztvevőit Persányi Miklós köszönti majd a kiállítást megnyitja Szemadám György festőművész, író.
Ez után a kiállítás kurátora: Dömötör László költő, képzőművész, egy verssel emlékezik barátjára, amelynek címe Szárnyalásom Horn Ákossal.
Közreműködnek Ákos zenész-barátai.

Arra gondoltam, hogy a megnyitóra, aki tud egy meghajtogatott pingvint hozzon magával. Ezeket szeretném letenni Ákos pingvinét bemutató posztamens köré a földre mintha "mécsesek" lennének. Nem akarok gyász szertartásos szomorú mécseseket hanem ORIGAMIS kis fekete-fehér frakkos állatokat. Ez olyan ÁKOS-os lenne kicsit olyan,mint a japán daruk Sadako Sasaki emlékére. Mit szóltok hozzá?

A kiállítás megtekinthető április 26. vasárnapig.
Ezen a napon 14 órától a kiállítás Finisszázs programja (magyarul: kiállítás búcsúztató) a "Hajtogatott Papír Repülő Hajító" verseny lesz.
A repülőkre mindenki...... kedves, megható, szép gondolatait írhatja...... akár a kiállításról akár Ákosról akár az origamiról ..... stb.

A kiállítás ideje alatt pedig április 12. és április 19. (ezek vasárnapok) 14 órától-16 óráig a BORI CLUB( Budapesti Origami Club) tagjai hajtogatni tanítják a látogatókat.
Tudom többen az első hétvégén a tavaszi origami találkozón lesznek, de a vasárnap délutáni kezdés nem zárja ki egyiken való részvételt sem.

FONTOS és nem mindennapi!!!!
A vasárnapi délutánok egyik programja -az egyszerűbb modellek hajtogatása mellett- a Magyar Origami Kör által is meghirdetett Schönburgi Állatkert világrekord állításához szükséges origami zsiráfok hajtogatása lesz.
Az osztrák állatkert célja hogy megemlékezzenek az 1828 óta épült zsiráfházukról és ezt 1828 db hajtogatott zsiráf "megszületésével" is szeretnének megünnepelni.
A magyar origamisok hajtogatott zsiráfot küldenének a magyar állatkertből az osztrák állatkertnek erre a felhívásra. A zsiráfok "utazásának" módját a helyszínen megbeszéljük.

Kérlek benneteket ha valakit kihagytam volna ebből a listából ami velem előfordult már nem egyszer akkor jelezzetek vagy adjátok tovább!

Gulyás Anikó
Budapesti Origami Club
+3630 50 50 383

Időpont: 
2015. április 2. 17.30 - 2015. április 26. 16.00
Helyszín: 
Holnemvolt Park
Kiállító: 
Horn Ákos (1971-2007)
Közreműködő: 
Gulyás Anikó
Rendezvény jellege: 
kiállítás